Warzywa cebulowe – naturalna ochrona przed chorobą
Nasze dostawy warzyw do hoteli oraz restauracji obejmują również polskie warzywa cebulowe. Już nasze babcie odkryły ich ochronne działanie, które zawdzięczają dużym ilościom substancji bakteriobójczych w swoim składzie.
Świeży czosnek dodatkowo korzystnie wpływa na metabolizm, obniża ciśnienie krwi i działa przeciwzakrzepowo. Aromatyczna cebula wzbogaca nasz organizm w duże ilości magnezu, wapnia, żelaza i fosforu. A zyskujący na popularności por wspomaga leczenie chorób o podłożu reumatycznym. A to tylko niektóre z warzyw cebulowych, jakie mamy w ofercie. Nie można również zapominać o unikalnym smaku tego rodzaju warzyw, który z powodzeniem podkreśli aromat wielu potraw.
Jakie warzywa cebulowe znajdziesz w naszej ofercie?
Warzywa cebulowe, jak sama nazwa mówi, to przede wszystkim różne odmiany cebul. Oferujemy gatunki zwyczajne, szalotki czy dymki. Oprócz tego nasz asortyment obejmuje również niewielkie cebulki, które nadają się doskonale do marynowania, por czy czosnek. To warzywa niezwykle aromatyczne, często stosowane jako swego rodzaju przyprawa do różnych dań.
Skąd pochodzą nasze warzywa cebulowe?
Starannie sprawdzamy jakość i pochodzenie warzyw cebulowych. To gatunki, które przez większą część roku są dostępne na polach rodzimych rolników. Z tego powodu możesz mieć pewność, że dotrą do Ciebie świeże i pełne smaku. Staramy się wybierać wyłącznie polskie plony, które przemierzają jak najmniejszy dystans od rolnika do lokalu gastronomicznego. W ten sposób dostarczamy również warzywa liściowe, które również wzrastają w różnych rejonach Polski. Dowozimy je zarówno do dużych restauracji, jak i niewielkich lokali, stołówek oraz firm oferujących catering dietetyczny. Działamy zwłaszcza na terenie województwa pomorskiego, w okolicach Trójmiasta.